Na Podtatranských výstavných trhoch zaujali najmä vykurovacie systémy

11.05.2006 Poprad

Poprad 11. mája (TASR) - Teplovzdušné kozuby, splyňovacie kotle a ďalšie možnosti úspor zemného plynu najviac zaujímali návštevníkov Podtatranských výstavnýc...
Poprad 11. mája (TASR) - Teplovzdušné kozuby, splyňovacie kotle a ďalšie možnosti úspor zemného plynu najviac zaujímali návštevníkov Podtatranských výstavných trhov, ktoré dnes otvorili v priestoroch Zimného štadióna v Poprade.

Na 7. ročníku celoslovenskej výstavy stavebníctva a bývania s medzinárodnou účasťou sa prezentuje vyše stovka firiem predovšetkým z východného Slovenska. Aktuálne trendy v stavebníctve, zatepľovacie systémy, interiérový ale aj záhradný nábytok či rôzne doplnky ponúkajú výrobcovia i predajcovia na ploche vyše 1 000 m2.
Kotol so zásobníkom na 160 kg hnedého uhlia, ktorým možno vykurovať rodinné domy, ale napríklad aj temperovať chaty, predstavila popradská spoločnosť BMJ. Ako povedal TASR zástupca firmy Ján Janoščik, \"v závislosti od vonkajšej teploty a izolácie rodinných domov dokáže kúriť na jedno naloženie tri až štyri dni, v útlmovom režime aj týždeň\".
Podtatranské výstavné trhy, ktoré organizuje spišskonovoveská spoločnosť Spiš View Trading, každoročne otvárajú novú stavbársku sezónu v regióne. Sú preto inšpiráciou pre ľudí, ktorí sa rozhodli pre stavbu rodinného domu, alebo chcú svoje bývanie skrášliť či zefektívniť.
Výstavné trhy potrvajú do nedele 14. mája. Ich sprievodným podujatím je výstava \"Súčasná architektúra na Spiši\", ktorú otvorili dnes popoludní v priestoroch Podtatranského múzea v Poprade. Sprístupnená bude do 30. mája.
 

Vyberte región

mark